Wat is cryolipolyse

  • Geen operatie
  • Geen hersteltijd
  • Geschikt voor man en vrouw
  • Voor hardnekkig vet

Cryolipolyse

Cryolipolyse is onder verschillende mensen bekend als droom methode voor wat betreft het verwijderen van vet. Cryolipolyse wordt ook wel FreezeSculpting of CoolSculpting genoemd. Allereerst: wat is cryolipolyse? Cryolipolyse is een manier om vet te verwijderen door middel van koeling. Tijdens de cryolipolyse behandeling wordt het vet plaatselijk bevroren, wat vervolgens op een natuurlijke manier uit het lichaam wordt afgevoerd. Geen naalden, geen speciaal dieet, geen operatie en bovenal geen hersteltijd! Deze techniek met afwisselende koude en warmte therapie, maakt het mogelijk vet permanent te verwijderen zonder weefsel te beschadigen. Meer weten over de cryolipolyse behandeling? Wij vertellen u er meer over.

coolshaping-kliniek behandeling5

Hoe werkt vet bevriezen?

De Cryolipolyse techniek is ontwikkeld door de dermatologen dr. Dieter Manstein en dr. R. Rox Anderson, verbonden aan het Wellman Center for Photomedicine, Massachusetts General Hospital in Boston (VS), een ziekenhuis dat verbonden is aan Harvard Medical School. Klinisch onderzoek onder honderden patiënten 

toonde aan dat Cryolipolyse een effectieve manier is om vet te verminderen, zonder het risico en de hersteltijd van een operatie of chirurgische ingreep. Het resultaat is een zichtbare, natuurlijk ogende vetreductie in de behandelde gebieden. Aanvullende onderzoeken door Harvard en andere expertisecentra bevestigden dat wanneer vetcellen gedurende een langere periode worden blootgesteld aan nauwkeurig gedoseerde kou, deze cellen geleidelijk zullen afnemen en verdwijnen. Dit proces wordt “geïnduceerde apoptose” genoemd. De vetcellen worden na de behandeling afgebroken en binnen een aantal weken verlaten ze het lichaam op een natuurlijke manier het lichaam, dat wil zeggen via urine en ontlasting.

Cryolipolyse effectief?

Cryolipolyse ‘het bevriezen van vetcellen’ is een zeer effectieve, figuurcorrigerende behandeling die zeer geschikt is om de moeilijke vetrolletjes kwijt te raken. Al na één behandeling kun je tot 20% reductie in vetcellen bereiken! Gedurende de tweede en derde behandeling kan het aantal vetcellen met 30% tot 40% worden verminderd. Een behandeling duurt gemiddeld een uur en over het algemeen zijn 3 behandelingen nodig om het meest optimale resultaat te bereiken. Tussen de behandelingen van eenzelfde plaatsing/zone dient een periode te zitten van 8-12 weken.

De vetcellen die vernietigd zijn, zijn weg. Echter er kunnen altijd nieuwe vetcellen ontstaan door een aanpassing in de levensstijl zoals te veel eten. Met name het vergroten/opblazen van vetcellen en het splitsen wordt veroorzaakt door de levensstijl. Men kan er dan voor kiezen om 1 of meerdere onderhoudsbehandelingen per jaar in te plannen.

cryolipolyse

De voordelen van cryolipolyse

  • Cryolipolyse is een pijnloze manier van vet verwijderen;
  • De behandeling is geheel pijnloos;
  • Het resultaat wordt al na een aantal behandelingen zichtbaar;
  • Er wordt op een gezonde en natuurlijke wijze afscheid genomen van vetcellen;
  • U kunt afslanken waar u maar wilt;
  • Het is bewezen effectief!

Welke zones van het lichaam kunnen behandeld worden?

De behandeling wordt voornamelijk ingezet voor de buik, ‘love handles’, billen, bovenbenen, armen en kin.

Voor wie

De cryolipolyse behandeling is voor nagenoeg iedereen geschikt. Zelfs voor fanatieke sporters die vet op bepaalde probleemzones niet weg krijgen, is deze cryolipolyse behandeling geschikt. De cryolipolyse behandeling is dus niet bedoeld om af te vallen, maar om het vet van het lichaam te verminderen, waardoor alles wat strakker wordt. Wilt u overgewicht behandelen? Dan is dit helaas niet de juiste manier.

Vet bevriezen resultaten

Iedereen die geïnteresseerd is om haar of zijn figuur te corrigeren door middel van een cryolipolyse behandeling vraagt zich af wat de resultaten zijn. We hebben hierboven uitgelegd wat er medisch gezien met het vet gebeurt tijdens en na de behandeling.

Succespercentage vet bevriezen

Cryolipolyse is een bewezen wetenschap. Inmiddels hebben er wereldwijd al miljoenen behandelingen plaatsgevonden. Uit de resultatenanalyse van de cryolipolyse  vet bevries behandelingen weten we dat 99,6% van deze behandelingen succesvol is uitgevoerd. In de praktijk betekent dit dat de behandelde vetcellen zijn verdwenen en het figuur zichtbaar veranderd is. 

Realiseer je wel dat de beste resultaten behaald worden na 2 a 3 behandelingen. Laat je vooraf informeren wat aan de hand van jouw persoonlijke wensen mogelijk is en wat de inschatting is van het aantal behandelingen. 

Ondanks dit enorme succespercentage kan het in een heel individueel geval voorkomen dat een cryolipolyse behandeling geen resultaat oplevert. Ieder lichaam reageert anders op de behandeling.  Ben jij na twee behandelingen van dezelfde behandelzones hetzelfde gebleven en heb je geen resultaat gehad? Dan behoor jij helaas tot het kleine percentage mensen bij wie de cryolipolyse behandeling niet het verwachte resultaat brengt.